AGATA WIEDRO

Performerka, tancerka, choreografka, nauczycielka z kilkunastoletnim doświadczeniem pedagogicznym. Mistrzyni Polski w tańcu towarzyskim, dyplomowana instruktorka tańca sportowego oraz tańca jazzowego w Mazowieckiej Akademii Tańca i Teatru. Studiowała Wiedzę o Teatrze w Akademii Teatralnej w Warszawie. Ukończyła Kurs Choreografii Eksperymentalnej organizowany przez Centrum w Ruchu w Warszawie. Otrzymała stypendium w ramach Intensive Course w School for New Dance Development (SNDO) w Amsterdamie w 2018 r. oraz stypendium Alternatywnej Akademii Tańca w Poznaniu na rok 2019. Współpracowała między innymi z Renatą Piotrowską – Auffret oraz Marysią Stokłosą. Jest współautorką warsztatów Kłóć się z głową. Jak poczuć i zrozumieć konflikt. Tworzy video dance, występuje w teledyskach i produkcjach tanecznych. Od kilku lat improwizuje, bada możliwości ciała w ruchu czerpiąc z różnorodnych metod i praktyk ruchowych, somatycznych, terapeutycznych i choreograficznych. Szuka połączeń między stylami i technikami pozornie odmiennymi. Praktykuje kontakt improwizację, jogę, medytuje. Prowadzi regularne zajęcia oraz autorskie warsztaty Ciało wie dla różnych grup wiekowych oraz poziomów zaawansowania.